Nosaltres

 

HA NASCUT L’ELÈCTRICA – ATENEU POPULAR

Al bell mig de la ciutat s’ha obert un nou espai de trobada, creació i participació veïnal, obert i impulsat per persones dels més diversos àmbits amb ganes de fer de Palma un lloc més plural, socialment compromès i artísticament viu.

 

Com ha nascut i què és l’Ateneu Popular l’Elèctrica?

Durant els mesos de març i abril d’aquest any, la planta baixa de l’edifici modernista situat a la Plaça Quadrado, número 9, que anteriorment era una botiga de productes elèctrics, ha estat habilitada amb l’objectiu d’acollir el projecte del nostre Ateneu Popular. Consideràvem que, davant l’alteració que pateix la vida d’aquest barri, d’aquesta ciutat i d’aquesta illa per la pressió que exerceixen el turisme i la gentrificació, era i és més necessari que mai impulsar el treball dels artistes i les iniciatives culturals locals dotant- les d’un lloc on poder desenvolupar les seves activitats fent partícips les persones del seu entorn més directe.

A més, de la mateixa manera com esperem que la vida cultural de Palma es vegi beneficiada amb aquest nou projecte, també aspirem a donar cabuda als moviments socials de Mallorca per tal que puguin exposar la seva tasca i contactar de manera més directa amb els habitants l’illa, com també propiciar la creació de vincles entre els membres que participen de les diferents organitzacions, per tal que d’aquestes trobades se’n puguin derivar reflexions col•lectives i experiències enriquidores.

 

Com fer de l’Elèctrica l’ateneu que volem?

Amb totes aquestes idees en ment, volem fer de l’Elèctrica un espai viu, que de mica en mica vagi acollint activitats setmanals o puntuals d’allò més variades, com clubs de lectura feminista, classes d’idiomes, exposicions, conferències i xerrades, recitals literaris, concerts, esdeveniments festius, tallers, etc. Estem oberts a qualsevol proposta que, en aquest sentit, ens ajudi a emplenar el calendari d’activitats que milloren la vida del barri i de les persones que hi habiten. Per això, us animem a participar activament del projecte de l’Elèctrica.